Uit je comfort zone bij het kopen van een woning

Als je op zoek gaat naar een woning, heb je bepaalde wensen, over de woning of de omgeving. Meestal weet je of je een nieuwbouwhuis wilt of juist liever een jaren 30 woning. In de stad of in een dorp, aan de rand etc.  Ook weet je vaak al hoeveel slaapkamers een woning moet hebben, of er een tuin moet zijn, en hoe groot de woning moet zijn.  Maar de meeste kopers geen idee hebben hoe groot een woning nu echt is. Op de foto’s is het vaak niet goed te zien, of is de ruimte met een groothoeklens compleet uit zijn verband getrokken. Niet iedereen kan zich iets voorstellen wat de omvang nu werkelijk is. Ook als denk je dat je het wel weet, als een woning een slechte of juist een goede indeling heeft, kan het in werkelijkheid en heel groot verschil maken.
Als je eenmaal de contouren van je nieuwe woning duidelijk hebt, ga je gericht op zoek.
Wat dan gebeurd is menselijk, maar sluit je alles uit wat niet voldoet aan jouw beeld!
Je kunt je afvragen, is dat realistisch??
Zo kan het gebeuren dat je dan een woning met een juist voor jou heel praktische indeling over het hoofd ziet. Of richt je je alleen op woning uit de jaren 30, dan mis je wellicht die woning die voor een heel groot deel wel aan je wensen voldoet.
Daarnaast heb je vaak vooroordelen over het uiterlijk van een woning , terwijl dat niets zegt over de binnenkant van de woning.
Je krijgt als het ware blinde vlekken en dat beperkt je in je keuze en wellicht loop je zo een passende woning mis.
Best lastig, vooral  als je al een tijdje op zoek bent!
Daarom is mijn devies, zet die vooroordelen eens aan de kant. Laat je adviseren door een makelaar. Die kan je helpen om breder te kijken. Je moet er wel voor open staan, want als je het advies krijgt een woning te gaan bezichtigen en je doet dat niet omdat je er een vooroordeel over hebt, gaat het ook niet werken.
In de praktijk merk je dat mensen die geadviseerd willen worden, vaak verrast worden.
Ze komen dan in woningen die ze zelf niet zouden uitkiezen.  Ogen gaan open. Want een woning doe je niet alleen vanuit een abstracte zoekopdracht.
Dat doe je door te weten hoe zo’n woning voelt. Een makelaar heeft hier verstand van omdat ze veel woningen van binnen ziet.
Maar wil je het zelf doen, kijk dan eens verder dan alleen dat jaren 30 huis,  ga eens een bezichtiging doen bij een nieuwere woning.  Wellicht zijn al je vooroordelen wel verdwenen zodra je binnenstapt.
Veel succes!
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *